Kokosplättar

Ett mättande mellis eller en lyxigare frukost? Dessa gluten & mjölkfria kokosplättar är ett perfekt alternativ till de annars vanliga plättarna eller pannkakorna. Vad man vill ha till bestämmer man själv, jag kör på vaniljkvarg & hallonsylt (Önos har en variant som är sockerfri och lågkalori som smakar mumma) men vill man lyxa till det riktigt ordentligt så kan man ju slå till på grädde och färska bär.

 

Ingredienser:

2ägg

1dl kokosmjölk

2msk kokosmjöl

1msk kokosflingor

3/4msk fiberhusk

1/2tsk bakpulver

1krm vaniljpulver eller 2 steviadroppar med vaniljsmak.

Kokosolja att steka i

 

Gör såhär:

Vispa ihop ägg och kokosmjölk. 

Blanda ihop alla torra ingredienser och vispa sedan ihop allt, låt meten "vila" 10 minuter, är den på tok för fast så tillsätt lite lite kokosmjölk. 

Hetta upp en stekpanna och pensla med kokosoljan. Klicka ut smeten och platta ner den lite med en sked så de blir runda och fina, smeten blir ganska fast - inga konstigheter. Stek plättarna på medelhög värme ca. 2 minuter på varje sida - Lätt som en plätt :)

 

Smaklig spis!

Lollo