Proteinspäckad smulpaj

Tja!

Mors dag idag ju, och dagen till ära har jag experimenterat ihop en smulpaj med rabarber och jordgubbar. Nu i vanlig ordning har ni nog lärt er att jag inte bakar något på vanligt vis, utan här trycker vi i så mycket protein och nyttigheter som möjligt :) 

Nu är det rabarbersäsong så att det blev just rabarber var givet - MEN nästa gång blir det med blåbär som är min favorit, rabarber kan ha en tendens till att bli lite... hmm...strävt?! Ja ni fattar och just av den anledningen hade jag i de där söta goda jordgubbarna.

 

Ingredienser

Ca. 500g rabarber (mer om man har en stor pajform)

1/2 Liter jordgubbar - svenska, se till att hitta några som inte är så vattninga!

2 dl Kaseinprotein, Jag använder Tyngres vaniljdrömmar

1 dl Mandelmjöl

3 msk Kokosmjöl

1/2 dl (ca. 30st) grovhackade hasselnötter

2 msk Rostade solroskärnor

4 msk Sötströ, ICAs är bäst!

Ca. 2 dl Vatten - beror lite på vilket protein man använder

2 msk Kokosolja

2 msk Fibersirap (eller mer kokosolja+vaniljpulver+sötning)

Kardemumma, kanel & vaniljpulver.

 

Gör så här:

Skala och ansa rabarberna, skär i små bitar och blanda ihop med hackade jordgubbar, 2 msk av kaseinet (för att binda eventuell vätska) hälften utav sötströet, kanel, kardemumma och vaniljpulvret. Fyll en pajform med frukten och stoppa in i ugnen - 15 minuter på 175 grader.

Under tiden gör du smuldegen, blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke.

Koka upp fibersirapen och kokosoljan i en liten kastrull, häll sedan ner detta i bunken med de torra ingredienserna och blanda runt väl. Tillsätt till sist vattnet, häll inte i allt från början utan börja med hälften och häll sedan i lite i taget tills du har en smulig deg. (OBS! VARNING! Degen är VANSINNIGT god så provsmaka inte! Risken är då stor att det inte finns något kvar till pajen ;)

Täck sedan rabarberna & jordgubbarna med smultäcket, grädda  pajen igen ca 20 minuter på 175 grader eller tills den är fint gyllenbrun och degen är fast och lite knaprig.

 

Jag serverade pajen med proteinpudding av vaniljsmak - rysligt gott och en riktigt höjdarkombo! 

Må gott & ÄT GOTT, och ge Morsan en extra kram idag! 

Lollo