Rödbetssallad

Är det något jag är riktigt svag för när det kommer till julmat så är det just rödbetssallad! Jag menar hur gott är det inte med en stor rejäl klick rödbetssallad till både köttbullarna, skinkan och prinskorven? MEN så kommer vi till den där biten med vad de där färdiga köpta innehåller, jag rynkar oftas på näsan och väljer att bara ta lite lite om det serveras, men om jag gör min egna (som enligt mig även är mycket godare ;) kan man ta den där stora rejäla klicken med gott samvete :D

 

Ingredienser: (till en stor bytta)

15 medelstora rödbetor

2 svenska röda äpplen

3 salladslökar

5dl turkisk yoghurt 

3 msk lättmajonäs 

2 msk vitvinsvinäger

1tsk limesaft

Örtsalt

Peppar

 

Gör så här:

Skala och koka betorna så de blir mjuka.

Finhacka under tiden äpple & salladslök och blanda ihop med yoghurt, majonäs, vitvinsvinäger, limesaft, salt och peppar.

När betorna är färdigkokta, skölj i kallt vatten och hacka sedan i små bitar och blanda ner i yoghurtröran. 

Smaka av om det behövs mer kryddning.